Fenyőbútor Ház

Mit csinál egy bútorszerelő?

Egy bútorszerelőnek a munkaköri leírása igen egyszerű: bútorokat szerel. Azonban sokszor lehet tapasztalni, hogy a vevők pontosan nem tudják, hogy miért kell tételekért külön fizetni, mikor az ő szemében az szintén csak egy szerelés.

 

Gyakori felmerülő kérdés, hogy pontosan mi tartozik a bútorszerelő munkakörébe. Ne felejtsük el, hogy vannak mellette még olyan szakmák, hogy: villanyszerelő vagy vízvezeték szerelő, esetleg költöztető. Nyilván ők nem jönnek képbe, ha egy komód összerakása a feladat, de egy teljes konyha kialakításakor, vagy egy költözés utáni teendőlista elvégzésekor már érdekes kérdés, hogy ezeket a teendőket ugyanazon embertől kellene-e elvárnunk bútorszerelés címszó alatt.

 

A bútorszerelők nem villanyszerelők

Általánosságban talán ez mondható a legnagyobb tévhitnek. A villanyszerelés egy külön szakma, nem véletlen. Tragédia is lehet a vége, ha nem olyan személy nyúl a kábelekhez, aki szakképzett. Tehát a bútorszerelőtől azt várhatjuk el, hogy a sütőt és a főzőlapot a megfelelő helyére tegye, de az üzembe helyezést bízzuk specializálódott szakemberre.

 

A vízvezeték szerelés is ilyen?

Itt ez már közel sem annyira egyértelmű, több bútorszerelő tud segíteni, hogy a hálózatot csövek segítségével összekösse és egy működő vízhálózatot kapjunk. Azonban, ha nulláról indulunk és nincsenek kialakítva az alap csövek, akkor itt is támaszkodjunk egy másik szakember tudására.

 

Akkor mit várhatok el egy bútorszerelőtől?

Egy bútorszerelő kivágja a szekrényt a megfelelő helyen, hogy a vízvezeték érkezhessen, a sütőt a helyére teszi, a főzőlapnak kivágja a helyét a munkalapba és úgy általában a bútort úgy rakja számodra össze, hogy az tökéletesen használható. Így nem csak időt spórolt meg Neked, de esetlegesen egy elhibázott fúrás miatti cserét is.

 

Nem találja a képen látható terméket? Kattintson ide, és nézze meg a termékcsalád összes elemét: !