Fenyőbútor Ház

A Feng Shui alapjai – az egészség és a szerencse áramlásáért

A Feng Shui irányt mutathat, hogy hogyan érdemes kialakítani közvetlen környezetünket, hogyan rendezzük be lakásunkat úgy, hogy az a harmonia jegyében kényelmet, jó közérzetet és mindezek révén egészséget nyújtson számunkra. 

 

A Feng Shui alapjai

A Feng Shui elgondolásának alapja, hogy minden, ami körülvesz minket egymáshoz és hozzánk is kapcsolódik. Minden anyag rezonál a csível, azaz a pozitív energiával és a lakberendezést eszközünkül véve úgy kell kialakítanunk közvetlen környezetünket, hogy az minél inkább egyensúlyt teremtsen az adott tér energiáival, ezzel elősegítve a jó egészséget és a szerencsét számunkra.

 

De nézzünk is néhány gyakorlati tanácsot, alapvetést, hogy a feng shuit segítségül hívva hogyan rendezhetjük be otthonunkat a legideálisabban. 

 

1.)    Számold fel a rendetlenséget

A hosszú évek során felhalmozott sok-sok tárgy, aminek a felét esetleg még csak nem is szereted, elkerülhetetlenül rendetlenséget von maga után. Tele van a szekrény évek óta nem hordott ruhákkal? Dobozokba rejted a soha nem használt, de kidobni, vagy elajándékozni eddig sajnált tárgyakat? Itt az ideje, hogy szortírozz és egy lomtalanítás, vagy garázsvásár keretében megszabadulj tőlük. 
Amiknek feltétlen menniük kell: azok a tárgyak, amik negatív emlékeket idéznek benned, azok, amiket nem szeretsz és azok, amik sérültek, tönkrementek. 

 

2.)    Engedj be fényt és levegőt

Ha szükséges, rendezd át úgy a lakásod, hogy annak valamennyi ablakát ki lehessen nyitni és semmi se akadályozza a kintről beáramló természetes fény útját. Az ablakok a ház szemei, ezeken keresztül áramlik be a fény és a csí a lakásba, Ezért napközben a függönyök legyenek teljesen, de minimum részben elhúzva.
 

3.)    Ha teheted, válaszd mindig a természeteset

A természetes anyagokból készült textíliák és fa bútorok kellemes meleg hatást keltenek, javítják a közérzetet és a tér energiáját. 

 

4.)    Növények és víz

A mű növények helyett mindig válaszd az élőt. A növények megtisztítják a levegőt, emellett vízzel, például kis szökőkutakkal a feng shui szerint a gazdagságot és a pénzügyeket szimbolizálják. 
 

5.)    Használj bátran színeket!

A feng shui nem arról szól, hogy mindent a barna árnyalataival kell dekorálnod, a terek berendezéséhez bátran használd kedvenc színeidet! 
Érdekesség lehet, hogy a színek is különböző jelentéseket hordoznak: 
A piros a szerencsét és a jólétet, a sárga az erőt és a mentális aktivitást, a zöld a békét és gyógyulást, míg a kék a nyugalmat és a spiritualitást képviseli.

 

6.)    Használd okosan a tükröket

A tükröket mindenki szereti, amellett, hogy nagyon praktikusak szinte bármely teret képesek feldobni. Nem mindegy azonban, miként használod a tükröket. Ha meghitt környezetet akarsz teremteni otthonodban, helyezd a tükröket úgy, hogy kellemesen továbbítsák a fényt a lakás egyéb pontjai felé, optikailag tágítva is azt. Ügyelj azonban arra, hogy lehetőleg ne kerüljön tükör közvetlenül a bejárati ajtóval szemben, vagy a hálószobádban az ágyaddal szemben és ne helyezz el tükröket egymással szemben sem. Ezek a tükörelhelyezések egyrészt sokszor kényelmetlen érzetet, hatást keltenek az emberben, ráadásul a feng shui szerint a csí áramlását is megtörik. 

 

7.)    Bejárati ajtó

Lakásodban a bejárati ajtónak rendkívül fontos szerepe van. Ezzel találkoznak először látogatóid, ez az amin át a fáradt napok után te is kapcsolódsz az otthonodhoz. A tiszta, rendezett, szépen dekorált bejárati ajtó és környéke kellemes hatást kelt az ajtón belépőben, emellett a feng shui szerint a pénzt és a jólétet is becsalogatja a lakásba. A csí zöme ugyanis a bejárati ajtón át érkezik.  

Nem találja a képen látható terméket? Kattintson ide, és nézze meg a termékcsalád összes elemét: !